Novice

Preberite zadnje aktualne novice o zaščiti življenja V SLOVENIJI in po svetu.

Pomemben teden za življenje

Minuli teden sta bili v Ljubljani dve močni politični manifestaciji v podporo tradicionalni družini: v torek, 27. septembra, je bil Shod za družino, v soboto, 1. oktobra, pa Pohod za življenje. Na Shodu za družino je bilo jasno izraženo veselje nad življenjem v družini, prav tako pa nasprotovanje redefiniciji zakonske zveze in družine.

PREBERI VEČ

Govor Urše Cankar Soares na Pohodu za življenje

Spoštovani, kako lepo vas je videti v tako velikem številu! Hvala vsakemu posebej, da ste danes tukaj. Da ste prišli, si vzeli čas. To je res lepo videti, da raste število udeležencev Pohoda za življenje. In bo raslo še naprej! Na to se pripravi, Slovenija, ker smo šele začeli.

PREBERI VEČ

V devetnajstih dneh je izpolnila Božjo voljo

Proti koncu februarja 2015 sem izvedela, da te nosim pod srcem. Z atijem sva se zelo razveselila, saj sva si želela, da se najinim trem nadobudnežem pridruži še kakšen mali sonček. Kmalu, po približno treh mesecih, sem močno zakrvavela.

PREBERI VEČ

Življenje nerojenih otrok je dragoceno

V Delu (avg. 2020) smo brali zdravnikovo izjavo, da je »splav zdravnikovo najgrše delo«, in k tej izjavi se pogosto vračam, še posebej, ko večkrat slišimo očitek, da smo nekateri proti pravici do splava, ki je ustavna pravica.

PREBERI VEČ

Rekordna udeležba na Pohodu za življenje v Londonu

Letošnjega Pohoda za življenje, ki je potekal 3. septembra v Londonu, se je po ocenah policije udeležilo najmanj sedem tisoč ljudi. Zagovorniki življenja vseh starosti so korakali pod sloganom “10 milijonov preveč”, ki se nanaša na število splavov v Angliji in Walesu, odkar so leta 1967 postali zakoniti.

PREBERI VEČ