Letos v Sloveniji organiziramo dva Pohoda za življenje

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

13. maja 2023 v Mariboru in 7. oktobra 2023 v Ljubljani. Rezervirajte si datuma, da se na vsaj enem pohodu zagotovo srečamo.

Veseli smo, da bo letos prvič potekal Pohod za življenje tudi v Mariboru. Zakaj ga organiziramo? Ker se upanje mora širiti. Smo v času, ko ga še kako potrebujemo. Napadi na družino so vsem očitni. Zato potrebujemo dogodke, ki prinašajo veselje, ki dajejo moč, tolažbo, smisel ter upanje za vztrajanje v dobrem. S tem dogodkom prinašamo luč, veselo novico tudi v ta del Slovenije.

Pohodi za življenje pod takim imenom v Sloveniji potekajo od leta 2020. Še prej pa je bil leta 2014 že organiziran Shod za življenje kot odziv na mednarodno konferenco zagovornikov splava, ki je takrat potekala v Ljubljani. Od leta 2020 naprej pa po vzoru svetovno znanega Pohoda za življenje/March for life organiziramo tovrsten dogodek tudi v naši domovini. Ti dogodki po celem svetu spravijo vsako leto na ulice več ljudi kot katerakoli druga tema. Kako tudi ne bi, saj gre za osnovno človekovo pravico, ki je kršena, in to je prva in najpomembnejša pravica: pravica do življenja. Če nimaš življenja, nimaš nič. To je jasno vsem. Otroci pred rojstvom so najbolj ogrožena manjšina in pred tem si ne smemo več zatiskati oči. Če bomo izobrazili in ozavestili naslednje generacije, imamo lahko upanje, da bo ta krivica kdaj odpravljena. Zato tudi organiziramo Pohode za življenje, da prinesemo upanje vsakemu paru, ki se znajde v stiski. Če ne veš, da imaš izbiro, boš po njej težko posegel. Šele ko nekdo ve, kaj ima na izbiro, postane resnično svoboden in lahko v polnosti odgovarja za svoja dejanja.

Pohod za življenje Ljubljana
Pohod za življenje 2022, Prešernov trg

Ljubljana in Maribor

Veseli smo, da bomo tudi letos hodili drug ob drugem v veselem vzdušju v imenu vseh malih, katerih glas ne more biti slišan, katerih pravice so poteptane, še preden se rodijo. Hodili bomo v Mariboru in v Ljubljani. Dve mesti, dve priložnosti.

Pohodi za življenje so v teh treh letih zelo lepo rastli: z nekaj sto smo prišli na pet tisoč udeležencev. Z gesli pohodov, kot so: Enakopravnost se začne pred rojstvom; Človekovo življenje je nedotakljivo in Prihodnost Slovenije vidimo v spoštovanju do življenja, smo želeli širiti sporočila veselja do življenja v širši javnosti. Ljudje so se na dogodkih počutili zelo dobro in so radi z nami delili veselje.

Zato prosimo tudi vse vas, ki čutite, da se otrokom pred rojstvom godi krivica, da pridete. Priti na Pohod za življenje se morda sliši malo, a je pomemben korak na poti spoštovanja vsakega človeka, saj če nas bo več, se bo glas slišal daleč. Če nas bo več, bomo lahko nagovorili prav tiste pare, prav tiste mamice, ki potrebujejo glas upanja. Več nas bo pa tudi, ki se bomo čutili okrepljeni, da o tem spregovorimo v svojem okolju. Prižgati moramo luč, da bomo potem lahko svetili vsak v svojem okolju. Slovenija to potrebuje.

VIDEO: Pohod za življenje 2022

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Preberite še...

Ugovor vesti – skupna izjava za javnost

V nedavnem članku o splavu Vsako nosečnost je ženski težko prekiniti, tudi nezaželeno, na spletnem portalu RTV Slovenija z zadovoljstvom pozdravljamo prepričanje, da je splav globok problem, ki prizadeva slovensko družbo, in pozitivno gledanje na upad števila splavov na naših tleh.

PREBERI VEČ