Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Lisa Wheeler je znana po svojih odnosih z javnostmi, zlasti pri povezovanju katoliških novinarjev in radijskih voditeljev z uglednimi osebnostmi v zabavni industriji, ki poudarjajo navdihujoče zgodbe, ki temeljijo na veri. Njeno PR podjetje Carmel Communications ima ključno vlogo pri promociji projektov katoliških igralcev, kot so Mark Wahlberg, Jonathan Roumie in Jim Caviezel.

Wheelerjeva osebna pot in zagovorništvo presegata njene poklicne dosežke. Z možem sta vzgojila okoli 20 otrok, pet sta jih posvojila. Njihova predanost je bila celo prikazana v filmu Instant Family, kar odraža njihovo predanost rejništvu in posvojitvi.

Njena pot do rejništva se je začela z njenim bojem z neplodnostjo. “Hrepenela sem po celovitosti, ki jo prinaša družina,” pravi. Podobno hrepenenje vidi pri otrocih v rejništvu, ki hrepenijo po stalni, ljubeči družini. Njeno sodelovanje pri rejništvu se je začelo med študentskimi leti na severni Floridi prek programa Guardian Ad Litem, kjer se je zavzemala za otroke, odstranjene iz svojih domov. Ta izkušnja je bila temelj za njeno in moževo odločitev, da postaneta rejnika po mašnem oznanilu.

“Številni otroci v rejništvu se ne združijo s svojimi družinami in obležijo v sistemu” poudarja Wheeler. Več kot 100.000 otrok v ZDA je zakonsko svobodnih za posvojitev, vendar ostajajo brez družin. To opisuje kot “sodobno krizo sirot”. Verjame, da posvojitev odraža Božjo ljubezen do nas, in ugotavlja: “Smo posvojeni sinovi in hčere Očeta.” Sveto pismo kristjanom naroča, naj skrbijo za vdove in sirote, kar je po njenem mnenju sestavni del gibanja za življenje. Kljub temu sta rejništvo in posvojitev pogosto stigmatizirana zaradi pomanjkanja razprave in ozaveščenosti. Vsak otrok v rejništvu ima edinstveno zgodbo in potrebe. Wheeler tudi poudarja pomen poslušanja brez obsojanja in zagotavljanja prilagojene podpore prek terapevtov, učiteljev in zdravnikov. Prepoznavanje individualnosti vsakega otrokovega potovanja je ključnega pomena za negovanje ljubečega in podpornega okolja.

Poziva k večji integraciji rejništva v pro-life diskurz, zlasti v svetu po Roe-ju. Trdi, da bi se morala zaščita življenja razširiti na podporo otrokom, ki so že tukaj, in pomoč biološkim družinam v krizi, da otrokom preprečijo vstop v sistem rejništva. Prav tako se zavzema za ustanovitev skrbniških skupnosti znotraj župnij, podobnih odborom za življenje ali moškim in ženskim službam. Te skupnosti bi zagotovile vire in podporo za rejniške otroke in družine, na primer mentorstvo in zaloge. Predvideva celo življenjski pristop k prizadevanjem za življenje, ki zajema vse vidike skrbi za ranljive otroke.

Wheelerjeva predanost rejništvu in posvojitvi odraža njeno globoko vero in predanost preoblikovanju življenj otrok v stiski, ki uteleša holističen, sočuten pristop k poslanstvu za življenje.

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Preberite še...