Pričevanje: Ogromno nas je, ki splav obžalujemo

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Pozdravljeni!

Tu sem, ker sem po dogodkih tega tedna začutila v sebi velik nemir in klic, da delim resnico, saj sem dolgo verjela lažem, ki se širijo v krogih zagovornikov splava.

Prva velika laž: zarodek je le skupek celic. Ni res. Znanstveno dejstvo je, da novo življenje nastane, ko se združita dve spolni celici in ustvarita čisto nov, unikaten DNK. Vse druge meje, kdaj naj bi se življenje začelo, so povsem arbitrarne.

Druga velika laž: splav ni nič takega, splav bo rešil problem. Ni res. Najprej: otrok ni problem, problem so okoliščine in treba jih je reševati.

Dalje, čeprav se to zanika in skriva, nas je ogromno, ki splav obžalujemo. Tudi jaz sem med njimi, a danes svoje zgodbe ne bom delila, ta je bila namreč večkrat objavljena v različnih medijih. Delila bom pa, kar sem doživela kot članica ekipe Rahelin vinograd (to so duhovne vaje za vse, ki trpijo zaradi posledic umetnega splava). Spoznala sem na desetine žensk iz različnih krogov in z različnimi razlogi, zakaj so se odločile za splav. Vse pa so imele skupne točke: obžalovanje, da so naredile splav; želja po potrditvi, da je njihov otrok obstajal in da lahko žalujejo za njim; sprejetost, želja po odpuščanju in veliko olajšanje, da so to tudi prejele.

Zato dogodek na Kongresnem trgu ni le skrunitev simboličnih grobov, ki jih ti otroci niso nikoli imeli, temveč tudi utišanje in zanikanje bolečine vseh teh žensk. Čeprav trdijo drugače, na strani zagovornikov splava ni prostora zanje. Sama sem trpela dolga leta, preden sem se opogumila in končno stopila v stik z zagovorniki življenja. Nihče me ni obsojal. Nihče me ni zmerjal z morilko. Še ena laž torej.

Ker sem več kot 15 let zagovarjala svobodno izbiro, recimo kar splav, dobro poznam vse argumente za splav. Menim, da večina tako neomajno ponavlja eno in isto ravno zato, ker se ne zmorejo ali ne želijo soočiti z resnico. Zatiskanje oči in potlačeno bolečino kažejo na različne načine – med drugim tudi z agresijo. Vsaka, ki pa zares trdno verjame v koristnost splava, se lahko oglasi in javno deli, da ji splav ni povzročil travm, ampak jo je rešil težav ali je nanj celo ponosna.

In še preden pridejo novi lažni argumenti: zagovorniki življenja v primeru ogroženosti življenja nosečnice trdimo, da je treba narediti vse, da se reši njeno življenje. Torej: spet laž, saj nihče ne pravi, da npr. nosečnica z rakom ne bi smela zdraviti raka. Se pa kaka ženska tudi odloči, da bo dala prednost svojemu otroku – in to je njena pravica. Vsa čast in slava takim mamam!

Našim nasprotnikom želim, da se soočijo s svojimi travmami in se odprejo resnici.

Navdihuje me, ko vidim, koliko vas je prišlo. Predvsem zaradi pritiska nasprotnikov ste kot goreči zagovorniki življenja zbrali pogum in prišli. Tako, da … hvala!

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Preberite še...