Šest razlogov, zakaj grem na Pohod za življenje 2023

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Zakaj je pomembno, da sem na Pohodu za življenje 2023?

1. RAZLOG: Pohoda za življenje se udeležujem, ker je to odličen način, da javno izrazim sočutje, ljubezen in solidarnost do nerojenih otrok.

2. RAZLOG: Z udeležbo na Pohodu za življenje sodelujem pri gradnji civilizacije ljubezni in spoštovanja v nasprotju z večinskim tokom družbe, ki gradi na pohlepu in izključevanju šibkejših. Civilizacija ljubezni in spoštovanja še posebej temelji na pozornosti do najšibkejših, med katerimi so najšibkejši prav nerojeni otroci.

3. RAZLOG: Na Pohodu za življenje hočem opozoriti na tri najbolj ranljive družbene skupine, to so: nerojeni otroci, noseče mame v stiski ter matere in očetje, ki žalujejo. Hkrati jim izražam svojo solidarnost in sočutje.

4. RAZLOG: Z udeležbo na Pohodu za življenje izrazim zahvalo, da sem se rodil in da moji starši niso končali mojega življenja, ko sem bil/a še v maminem trebuhu. Ni zadosti, če hvaležnost izrazim samo mami in očetu, saj se družbeno vzdušje, ki je nastrojeno proti materinstvu in očetovstvu, spreminja tudi z javnim izražanjem stališč posameznikov.

5. RAZLOG: Tukaj sem zaradi svoje družine. Vem, da se splav lahko zgodi tudi v moji družini, vendar ga želim preprečiti. Želim narediti vse, kar je v moji moči, da se moji otroci od zgodnjega otroštva naprej vzgajajo v kulturi življenja in da se bodo v težkih trenutkih znali pravilno odločiti za življenje.

6. RAZLOG: V zadnjih 70 letih je v Sloveniji v porodnišnicah v postopkih kirurškega splava umrlo več kot 700.000 nerojenih otrok, če upoštevamo čedalje bolj dostopen in čedalje pogosteje uporabljen splav, povzročen s farmacevtskimi sredstvi, je številka še veliko večja in presega 1.000.000 (en milijon) umrlih nerojenih otrok. Z udeležbo na Pohodu za življenje se zavzemam, da bi bila v prihodnjih desetletjih preprečena smrt naslednjega milijona nerojenih otrok.

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Preberite še...

Pohod za življenje 2023 Maribor

Izjava za javnost ob vseslovenskem Pohodu za življenje 2023

Letos obhajamo 5. Pohod za življenje v Sloveniji, ki poteka pod geslom Življenje je zakon! Pohod za življenje je praznik življenja in hvaležnosti, da so naši starši za nas izbrali življenje. Smo glas tistih, ki ga nimajo, torej nerojenih otrok ter tudi njihovih mater in očetov v stiski. Želimo, da imajo po nas nerojeni otroci svobodo govora, prav tako pa tudi njihovi mame in očetje, ki trpijo po splavu.

PREBERI VEČ