V zgodbi o presežku ljubezni se kaže božji dotik

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

V srcu temnih trenutkov, ko se zazdi, da je upanje oddaljeno, se rojevajo zgodbe, ki nas spomnijo na resnično vrednost življenja in na presežek človeškega srca. Zgodba o Tininem potovanju je ena od takšnih zgodb, ki nas opominja na svetost vsakega življenja in na neizmeren dar, ki se skriva v vsakem otroku.

Tina, preprosta ženska, je hodila po trnjevi poti. Njeno življenje je bilo tkano iz bolečine, pomanjkanja in čustvenega trpljenja. Boj za vsakodnevno preživetje. Njeno srce se je zlomilo v strahu in tesnobi, ko je ugotovila, da pričakuje otroka. V težkih razmerah, ob nerazumevajočim možu in s premalo sredstvi za preživetje, je bila edina misel, ki se ji je porodila, da otroka splavi. Mora splaviti, saj že sedaj komaj zmore poskrbeti za družino. Zavedanje finančnih težav in bremen jo je gnalo k tej težki odločitvi.

Njeno pot je prekrižala zdravnica, ki ji je zaupala svojo bolečino in strah. Ta je izkazala izjemno sočutje in razumevanje. Zaznala je Tinino tesnobo in jo pričela spremljati skozi težke trenutke. Z občutkom človeškosti in neomajne vere v svetost življenja je zdravnica prepričala Tino, naj ne izgubi upanja. Obljubila ji je svojo podporo, tudi finančno skrb in pomoč pri vzgoji otroka.

Tina se je odločila za pogumno pot. Izkazalo se je, da pod srcem nosi kar dva otroka. Rodila je dvojčka, ki sta postala vir neizmernega veselja in smisla njenega življenja. Zdravnica je ostala ob njej, ji pomagala, svetovala in prinašala upanje. Njuna zgodba je postala zgodba o presežku ljubezni in moči človeškega duha.
V tej zgodbi se odraža božji dotik. Dotik, ki je neviden, a močan. Včasih je to dotik, ki nam da moč, da se rešimo iz stiske in se borimo naprej. Drugič je to dotik, ki nas navdihne, da podarimo ljubezen in pomoč drugim. Božji dotik je vedno prisoten, bodisi v obliki milosti za nas ali kot vodilo, da postanemo milost za druge.

Tina se je v svoji stiski zatekla k veri in zaupala v Božji načrt. Otroka, ki sta bila sprva nezaželena, sta se izkazala kot blagoslov. Vsak dan, ko ju je Tina držala v naročju, se je zavedala, da je to božji dar. Le kako bi bilo, če bi se odločila drugače? Svoja otroka je imela rada z vsem srcem, ker je čutila, da je njeno življenje dobilo pravi smisel in blagoslov. Rodila sta se z razlogom, da jo spomnita, kako dragoceno in neprecenljivo je življenje vsakega človeka.

Zgodba o Tinini poti nam kaže, da je vsako življenje enkratno in pomembno. Vsak spočet otrok ima pravico, da zaživi in uresniči svoj potencial. Spodbujajmo spoštovanje življenja, darujmo ljubezen in podpirajmo tiste v stiski. Skupaj bomo soustvarili svet, v katerem bomo vsi prepoznali Božji dotik in darovali ljubezen drug drugemu.

P.S.: Zgodba je resnična, a s spremenjenim imenom.

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Preberite še...

Ugovor vesti – skupna izjava za javnost

V nedavnem članku o splavu Vsako nosečnost je ženski težko prekiniti, tudi nezaželeno, na spletnem portalu RTV Slovenija z zadovoljstvom pozdravljamo prepričanje, da je splav globok problem, ki prizadeva slovensko družbo, in pozitivno gledanje na upad števila splavov na naših tleh.

PREBERI VEČ