Ženske definira biologija, ne ideologija

UN

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Povzemamo sporočilo Sebastiana Lukomskega, CitizenGO.

Konferenca Komisije ZN za pravice žensk (CSW) je globalno srečanje v Združenih narodih, ki spodbuja uveljavljanje radikalne feministične agende in vključuje celoten paket zablod levice: brezplačen splav, izbiranje spolne usmerjenosti in spolne identitete (SOGI) ter seksualizacijo otrok.

Namesto da bi razpravljali o resničnih vprašanjih, ki zadevajo ženske po vsem svetu, se vedno razpravlja o ideoloških vprašanjih, ki naj bi opolnomočila ženske. Tudi letos ni bilo nič drugače. Najnevarnejši deli besedila, namenjeni spodbujanju seksualizacije otrok, izbiranja spolne usmerjenosti in spolne identitete ter agende LGBT, so izhajali iz dogovorjenih sklepov 67. Komisije ZN za pravice žensk (CSW), ki se je pred kratkim zaključila v New Yorku.

Kljub neusmiljenim pritiskom ZDA, Avstralije, Evropske zveze in številnih njihovih ideoloških zaveznikov je koalicija afriških držav (Kamerun, Egipt, Etiopija, Nigerija, Senegal, Sudan), karibskih in zalivskih držav povzročila blokiranje radikalne agende za celovito spolno vzgojo in transagende v končnem dokumentu 67 CSW; k temu je pripomogla tudi izjava Svetega sedeža. Afriška regionalna skupina se je izkazala kot ključna podpora za pogajalsko mizo pri zavrnitvi teh skrajnih predlogov, kot sta CSE in ohranjanje temeljnih družinskih vrednot v dogovorjenih sklepih. Zavračali so nenehno indoktrinacijo in kulturni imperializem, ki se je izvajal med pogajanji, ter zagovarjali družinske vrednote.

Citizen GO
Srečanje z madžarsko (levo), nigerijsko (na sredini) in poljsko (desno) delegacijo pred pogajanji UN CSW 67 v New Yorku

Prav tako smo se veliko pogovarjali in tesno sodelovali s poljsko in madžarsko delegacijo. Obljubili so nam, da bodo izrazili nasprotovanje radikalni agendi, ki jo spodbujajo mnoge evropske države, in da ne bodo prezrli vrednote družine pri glasovanju. Kljub vsemu niso mogli izvesti dovolj močnega pritiska znotraj evropskega bloka, da bi zlomili ideološki konsenz.

Pogajanja so se zavlekla v zgodnje sobotne jutranje ure, medtem ko je naša ekipa čakala v stavbi, navdušena in polna upanja. Nekaj ur pred koncem so se zahodne vlade še zadnjič trudile vključiti CSE, a jim na srečo ni uspelo.

Delegati so malo pred 4. uro zjutraj končno potrdili omiljen osnutek, kar je razjezilo nekatere vladne delegacije in feministične aktivistke, ki so skrajno razočarane zapustile stavbo.

Pri preprečevanju radikalnega pritiska in napada na otroke, ki je bil prvotno načrtovan, je bila v prizadevanju CitizenGO ključnega pomena podpora tisočev predanih državljanov po vsem svetu, ki so podpisovali peticije.

  • Naš uspeh pri preprečevanju celovite spolne vzgoje (CSE) je toliko pomembnejši, saj je bila glavna tema na CSW 67 izobraževanje in tehnologija za ženske in dekleta;
  • zahvaljujoč podpisnikom peticije in drugim podpornikom smo prav tako lahko preprečili, da bi bili davčni milijoni, ki so bili usmerjeni prek agencij ZN, uporabljeni po vsem svetu za financiranje seksualizacije otrok s celovito spolno vzgojo;
  • predali smo skoraj 200.000 podpisov, ki smo jih zbrali po vsem svetu kot del naše kampanje (veliko več jih je bilo dodanih v zadnjih nekaj urah);
  • srečali smo se z več delegacijami, jih opozorili na nevarnosti tega osnutka dogovorjenih sklepov in jih pozvali, naj glasujejo proti radikalnemu spodbujanju splava, ideologiji spola in perverzni seksualizaciji otrok s celovito spolno vzgojo;
  • ves teden smo neutrudno vodili kampanjo na sedežu Združenih narodov v New Yorku in zunaj njega.

Zelo sem ponosen na svoje kolege na terenu, s katerimi smo neutrudno delali v kampanji za dosego tega cilja, kljub nenehnim napadom, s katerimi smo se soočali v zadnjih dneh, in kljub prizadevanjem ZN, da bi nas utišali.

Da bi se izognili cenzuri, smo pred sedežem ZN organizirali kombije z velikimi zasloni, ki so med pogajanji vozili skozi stavbo in oznanjali naše ključno sporočilo Ženske definira biologija, ne ideologija. Prav tako smo uskladili množično serijo plakatov po Manhattnu, da bi to sporočilo posredovali vsem delegatom. CitizenGO je organiziral tudi kombije z zasloni in plakati po Manhattnu, ki so jih lahko videli vsi delegati.

Ne smemo pozabiti, da pravo ZN, tudi če ni zavezujoče, pridobi pomen, ko postane mednarodno običajno pravo. Ideološke vlade in radikalne lobistične skupine poskušajo uporabiti sistem ZN za ustvarjanje novih pravic in norm na tej ravni, ki bi jih bilo običajno teže uveljaviti na nacionalni ravni in s strani nacionalnih vlad. Vsako leto vidimo v Komisiji za status žensk pa tudi v drugih komisijah ZN, kako si naši ideološki nasprotniki prizadevajo uveljaviti levičarsko globalno normo.

Na žalost je v sprejetem dokumentu CSW še vedno mogoče najti izraze »storitve spolnega in reproduktivnega zdravja« ter »večkratne in križajoče se oblike diskriminacije« (= kodni jezik za transspolno ideologijo) kot tudi sklicevanje na sovražni govor. To je lahko škodljivo, saj bi agencije ZN lahko uporabile tudi izraze, povezane s tem jezikom, v zvezi s splavom, pravicami LGBT in svobodo izražanja.

Videli smo, kaj lahko dosežemo. Vemo pa tudi, da feministični lobi in skrajno leve vlade ne bodo mirovale, dokler tega ne bodo dosegle. Trdo moramo delati naprej, da iz vseh dokumentov ZN izključimo in odstranimo nevaren in etično pokvarjen jezik. Doslej nam je, zahvaljujoč vaši pomoči, uspelo preprečiti najhujše besedilo, zdaj pa moramo podvojiti svoja prizadevanja. Zato je bistveno sodelovanje med organizacijami za družino (kot je naša) in državami, ki spoštujejo vrednote življenja in družine, kar ohranja upanje. Ko sodelujemo, lahko dosežemo, da se naš glas sliši na najvišji ravni, in lahko spremenimo stvari na bolje.

Ta teden smo skupaj premagali radikalce v ZN. Naj bo to spodbuda za vas in vse nas, da nikoli ne obupamo pri zagovarjanju tega, kar je prav, čeprav nas včasih navdaja malodušje. Trudimo se naprej skupaj spreminjati svet – za življenje, družino in svobodo.

Podprite nas! Da bi vas lahko še naprej obveščali o najpomembnejših dogodkih in temah o splavu, potrebujemo vašo pomoč. Podprite civilno iniciativo Pohod za življenje z 10, 20, 50, 100 € ali več. Vsaka vaša pomoč nam je pomembna in dobrodošla! Hvala vam! Navodila, kako to storite, najdete TUKAJ.

Preberite še...

Pro Life Students

V ZN zagovorniki splava ne morejo prodreti

V ZN zagovorniki splava ne morejo prodreti
Spletni portal LifeNews.com je objavil poročilo Raija Rojasa, da se je v petek, 14. aprila, v New Yorku nenadoma končalo 56. letno zasedanje Komisije ZN za prebivalstvo in razvoj, in to ne v skladu s pričakovanji.

PREBERI VEČ