Pro-life povezave

Preverite SLOVENSKE IN TUJE PRO-LIFE ORGANIZACIJE IN ZA KAKŠNE VREDNOTE SE BORIJO.

Slovenija

Zavod Živim

Zavod ŽIV!M, ki deluje od leta 2011, je zaseben zavod, ki pomaga družinam v stiski, ženskam v krizni nosečnosti, ženskam, ki se soočajo z nenačrtovano nosečnostjo in staršem, ki trpijo zaradi izgube otroka. Z našim delom želimo širiti dobro voljo, optimizem in hvaležnost ter dvigniti zavest, da je vsak izmed nas odgovoren, da v okolje, kjer živi, prinaša upanje in veselje ter da s svojim življenjem aktivno gradi kulturo življenja.
Slovenija

Zavod Iskreni

Zavod Iskreni, zavod za kulturo življenja je nepridobitni krščanski konservativni zasebni zavod v Sloveniji, ustanovljen leta 2007. Opisuje se kot družinska organizacija. Ustanovitelj in direktor zavoda je Igor Vovk. Zavod izvaja dogodke in izobraževanja za starše in družine in objavlja spletne vsebine o družinskih oz. partnerskih tematikah, aktiven pa je tudi na družbeno-političnem področju in tako upravlja konservativni spletni medij Domovina, objavlja konservativno naravnane spletne vsebine in kot nevladna organizacija sodeluje pri referendumskih kampanjah in drugih pobudah civilne družbe.

Hrvaška

Hod za život

Hod za život je pohod za življenje na Hrvaškem. Oni ga opisujejo kot miren pohod državljanov v podporo vsakemu rojenemu in nerojenemu otroku, njegovi materi, očetu in vsaki družini. Njihov cilj je opozoriti na spoštovanje vsakega človeškega življenja od spočetja do naravne smrti.

ZDA

March for Life

March for Life je Pohod za življenje v ZDA. Oni ga opisujejo kot letni shod in pohod, ki protestira tako zaradi prakse kot zakonitosti splava. Poteka v Washingtonu okoli datuma obletnice Roe proti Wadeu; odločba, ki jo je leta 1973 izdalo vrhovno sodišče ZDA, ki legalizira splav po vsej državi.

ZDA

40 Days for Life

40 Days for Life je mednarodna organizacija proti splavu, ki se bori proti splavu v več kot 60 državah po vsem svetu. Prvotno so ga leta 2004 začeli člani koalicije Brazos Valley Coalition for Life v Teksasu.

ZDA

Live Action

Live Action je ameriška neprofitna organizacija proti splavu. Lila Rose je organizacijo ustanovila in jo vodi še danes. Live Action je znan po svojih tajnih videoposnetkih, posnetih v abortivnih klinikah Planned Parenthood.

ZDA

Abby Johnson

Pro-life aktivistka. Nekdanja direktorica ameriške klinike za splave, Planned Parenthood. Abby danes živi za zaščito nerojenih otrok in pojasnjuje, kako je na lastni koži bila priča krivici, ki jo naredi splav.

ZDA

Operation Rescue

Operation Rescue je organizacija proti splavu v ZDA. Njen ustanovitevlj je Jeff White.

ZDA

Priests for Life

Priests for Life (PFL) je pro-life organizacija in organizacija proti splavu s sedežem v Titusvillu na Floridi. PFL deluje kot mreža za spodbujanje in usklajevanje pro-life aktivizma, zlasti med rimskokatoliškimi duhovniki in laiki, s primarnim strateškim ciljem končati splave in evtanazijo ter širiti sporočilo enciklike Evangelium vitae, ki jo je napisal papež Janez Pavel II.

ZDA

Heartbeat International

Nosečim ženskam nudijo celovito pomoč pri nosečnosti, kjer koli je na svoji poti. Od opazovanja utripanja srčnega utripa na njenem prvem ultrazvoku, do poučevanja starševskih tečajev ali usklajevanja načrta posvojitve ter zagotavljanja materialne pomoči skozi celotno nosečnost in pozneje, nudijo sočutno podporo, tako da nobena ženska nikoli ne čuti, da je splav njena edina možnost.

ZDA

Human Life International

Human Life International je rimskokatoliška organizacija proti splavu s sedežem v ZDA. Je ena največjih organizacij proti splavu v Združenih državah.

ZDA

Texans for Life

Texans for Life si že od leta 1974 prizadeva za izgradnjo kulture življenja v Teksasu. Bili so ponosni, da so sponzorirali državni zakon o reševalnem sonogramu in bili eden od glavnih arhitektov HB 2, ki bo skupaj rešil na deset tisoče dojenčkov in bolje zaščitil svoje mame – v Teksasu. Skupaj naprej, za dragocena življenja teksaških dojenčkov in žensk!

Afrika

Culture of Life Africa

Culture of Life Africa je pobuda, namenjena promociji in širjenju evangelija življenja v Afriki z širjenjem dobrih informacij, senzibilizacijo in izobraževanjem.

ZDA

Culture of Life

Kultura življenja opisuje način življenja, ki temelji na prepričanju, da je človeško življenje na vseh stopnjah, od spočetja do naravne smrti, sveto.

Austrija

Marsch fürs Leben

Marsch fürs Leben​ je Pohod za življenje v Avstriji. Leta 2021 je z več kot 2500 udeleženci bil znova popoln uspeh in jasen znak pravice do življenja najšibkejših članov društva – nerojenih, starih in bolnih.